5 dingen die je vandaag nog kunt doen om geld te besparen

Besparen: iedereen wil het, maar ik ken weinig mensen die het daadwerkelijk leuk vinden of alle tijd hebben om uit te zoeken hoe je kunt besparen op vaste lasten en andere uitgaven. Laat ik vooropstellen dat ook ik dit soort ‘uitzoekklusjes’ eeuwig uitstel. Zo staat er al maanden op mijn to-do-list dat ik wil uitzoeken of mijn maandelijkse bankkosten omlaag kunnen, loopt mijn internetabonnement bijna af en vraag ik me af of ik mijn telefoonabonnement niet goedkoper kan afsluiten bij een andere provider.

Afgelopen weekend besloot ik dat ik er nu écht aan moest geloven. Ik sloot mezelf een middagje op, pakte mijn ‘bespaar-uitzoeklijst’ erbij en zorgde ervoor dat ik – als ik al deze acties zou uitvoeren – in één uurtje €393,46 besparen.
Klinkt dat als muziek in de oren? In dit artikel deel ik de 5 dingen die ook jij vandaag nog kunt doen om per direct geld te besparen.

Deze acties zou je in 1 uur kunnen uitvoeren en zorgen er in mijn geval voor dat ik €393,46 bespaar.
1. Mobiel abonnement oversluiten bij goedkopere provider
Ik heb al jaren een sim only abonnement. Niet alleen ben ik daardoor veel goedkoper uit dan wanneer ik een toestel bij mijn abonnement aanschaf, ik krijg ook geen BKR-registratie én ik ben superflexibel met opzeggen. Doordat ik nu al vier jaar hetzelfde sim only abonnement heb, heb ik namelijk elke maand de vrijheid om mijn abonnement op te zeggen en een nieuw (goedkoper!) abonnement af te sluiten.
Dat ik die vrijheid in theorie heb, betekent echter niet dat ik daar in de praktijk ook gebruik van maak. Dit is zo’n typisch klusje dat ik eindeloos blijf uitstellen. Maar goed, ook dit stond op mijn ‘bespaar-uitzoeklijst’ en dus ging ik aan de slag met het checken of ik mijn mobiele abonnement bij een andere provider goedkoper kon afsluiten.

Online zijn er verschillende vergelijkingssites te vinden waar je in één oogopslag kunt zien wat je bij welke provider betaalt voor de door jou gewenste hoeveelheid GB’s internet, sms’jes en belminuten. Op dit moment betaal ik iets meer dan €20,- per maand voor 10GB internet, 300 belminuten en onbeperkt sms’en. Eerlijk gezegd dacht ik dat dat niet veel goedkoper kon, maar het tegendeel blijkt waar te zijn.
Doordat provider Ben nu een hele fijne actie heeft waarbij je extra MB’s internet krijgt bij je abonnement voor dezelfde prijs, krijg ik daar het volgende:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Releated

Kies voor energie vergelijken

Ben je benieuwd of je geld kunt besparen op je energiekosten? Je zou dan eens kunnen kiezen voor energie vergelijken en dan heb je snel een antwoord op je vraag. Steeds meer mensen komen er achter dat zij gigantisch veel betalen en anderen veel minder. Ze zijn er jaloers op en vragen zich af hoe […]

Een grote aankoop doen: sparen of lenen?

“Geld dat je niet hebt, kun je niet uitgeven,” is één van de dingen die ik al van jongs af aan heb geleerd van mijn ouders. Geld lenen was dan ook niet iets wat mijn ouders bepaald stimuleerden. En daar ben ik ze dankbaar voor, want ik ben mijn studie volledig schuldenvrij doorgekomen en heb […]